Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Gebruik van e-Box en e-Deposit uitgebreid, onder andere naar politierechtbanken

Nieuws - 19/04/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Binnen Justitie worden enkele actoren toegevoegd aan de gebruikerslijsten van de elektronische communicatievormen e-Box en e-Deposit. Onder andere de rechtbanken van eerste aanleg, het openbaar ministerie, maar ook advocaten zullen voortaan gebruik maken van het e-Box netwerk. Het e-Deposit systeem wordt uitgebreid naar de politierechtbanken voor de burgerlijke zaken.
eBox is een beveiligde elektronische brievenbus of verzamelpunt waarin burgers hun overheidsdocumenten veilig digitaal kunnen ontvangen, bewaren en beheren. Via e-Deposit kunnen burgers, ondernemingen en advocaten inleidende procedurestukken (verzoekschriften), dossiers, conclusies en begeleidende brieven neerleggen bij een rechtbank.

In 2016 bepaalde het ministerieel besluit van 20 juni 2016 dat het e-Box netwerk en het e-Deposit systeem in werking traden, maar enkel voor bepaalde gebruikers. In 2018 breidde het ministerieel besluit van 9 oktober 2018 die lijst met gebruikers uit.
Met het nieuwe ministerieel besluit van 9 maart 2022 ziet de huidige lijst er als volgt uit:
E-Box netwerk:
-
vredegerechten (2016);
-
Belgisch Staatsblad (2016);
-
notarissen (2018);
-
politierechtbanken;
-
rechtbanken van eerste aanleg;
-
arbeidsrechtbanken;
-
openbaar ministerie;
-
advocaten.
E-Deposit systeem:
-
hoven van beroep (2016);
-
arbeidshoven (2016);
-
ondernemingsrechtbanken (2016);
-
arbeidsrechtbanken (2018);
-
rechtbanken van eerste aanleg (burgerlijke zaken) (2018);
-
vredegerechten (2018);
-
politierechtbanken (burgerlijke zaken).
Inwerkingtreding: 14 april 2022 (dag van publicatie in BS).

Bron:  9 MAART 2022. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 20 juni 2016 tot bepaling van de inwerkingstelling van het e-Box netwerk en het e-Deposit systeem, zoals bedoeld in artikel 10 van het koninklijk besluit van 16 juni 2016 houdende de elektronische communicatie overeenkomstig artikel 32ter van het Gerechtelijk Wetboek,BS 14 april 2022, p. 34926.