Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vast Comité P voortaan bevoegd voor àlle meldingsdossiers over integriteitsschending politiepersoneel

Nieuws - 04/01/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Het Vast Comité P zal voortaan àlle meldingen van een integriteitsschending behandelen. Tot nog toe was het comité alleen bevoegd voor meldingen van ‘politieambtenaren’. Voor personeelsleden die geen politieambtenaar waren, was de Federale Ombudsman aan zet.
Een situatie die volgens de wetgever ‘niet erg doeltreffend is voor de coherente werking van het meldingssysteem, noch om een globaal zicht te hebben op de integriteitsproblemen in de geïntegreerde politie’. Hij zorgt daarom voor de nodige aanpassingen in de Integriteitswet van 15 september 2013 zodat het Vast Comité P voor alle meldingsdossiers van politiemensen bevoegd is, ongeacht de categorie van het personeelslid.
Daarnaast wordt Comité P ook belast met de meldingsdossiers van de personeelsleden van de Algemene Inspectie van de federale politie en van de lokale politie (AIG). Een wijziging vanuit de algemene bevoegdheid van het Comité P om toezicht te houden op deze dienst en haar personeelsleden.
In werking: 9 januari 2022 (10 dagen na publicatie in het Belgisch Staatsblad).

Bron:  12 DECEMBER 2021. - Wet tot wijziging van de wet van 15 september 2013 betreffende de melding van een veronderstelde integriteitsschending in de federale administratieve overheden door haar personeelsleden, teneinde het Vast Comité P bevoegd te maken voor alle meldingen door personeelsleden van de geïntegreerde politie,BS 30 december 2021, bl. 126266.