Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Voertuigen uit Montenegro zonder internationaal verzekeringsbewijs toegelaten tot verkeer in België, geen systematische controles meer

Nieuws - 01/09/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Sinds 2 augustus 2021 mogen voertuigen die ‘gewoonlijk gestald zijn’ in Montenegro op Belgisch grondgebied rondrijden zonder internationaal verzekeringsbewijs (IVB). België zal deze voertuigen niet meer systematisch controleren op de aanwezigheid van deze verzekeringskaart.
De federale regering volgt daarmee een Europese beslissing van 30 juni 2021 (Uitvoeringsbesluit 2021/1145) die stelt dat de lidstaten voortaan moeten afzien van controles op de verzekering tegen de wettelijke aansprakelijkheid van alle types voertuigen die gewoonlijk in Montenegro zijn gestald (behalve geregistreerde militaire voertuigen) wanneer ze de EU binnenkomen.
Let wel: niet-systematische controles die niet-discriminerend zijn en niet alleen doelen op de controle van de verzekering, zijn wel nog toegestaan.
Via het KB van 14 augustus 2021 wordt Montenegro toegevoegd aan de lijst met landen waarvan de motorvoertuigen die er gewoonlijk gestald zijn zonder internationaal verzekeringsbewijs worden toegelaten tot het verkeer in ons land. Op die lijst staan ook Andorra, Bosnië, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Herzegovina, Hongarije, Ierland, Ijsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, San Marino, Servië, Slovenië, de Slowaakse Republiek, Spanje, de Tsjechische Republiek, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Zweden, Zwitserland en Vaticaanstad.
In werking: retroactief, op 2 augustus 2021.

Bron:  14 AUGUSTUS 2021. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 13 februari 1991 houdende de inwerkingtreding en uitvoering van de wet van 21 november 1989 betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen,BS 30 augustus 2021, bl. 91942.