Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Strategische veiligheids- en preventieplannen 2018-2019 verlengd tot eind 2022

Nieuws - 02/09/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De strategische veiligheids- en preventieplannen (SVPP) 2018-2019 worden opnieuw met een jaar verlengd, tot eind 2022. De criteria, voorwaarden en budgetten wijzigen niet. De steden en gemeenten met zo’n plan zullen dus tot en met 31 december 2022 kunnen rekenen op subsidies voor het uitbouwen en ondersteunen van hun lokale veiligheids- en preventie-initiatieven.
Het is intussen de derde keer dat de federale regering kiest voor een verlenging. Telkens om de continuïteit op het terrein te garanderen in afwachting van de grootschalige hervorming van het subsidiebeleid m.b.t. veiligheid en preventie waaraan volop wordt gewerkt. Dat dossier staat al enkele jaren op stapel maar liep vertraging op door de lange periode van lopende zaken en de coronacrisis. De verlenging van de bestaande SVPP 2018-2019 geeft de bevoegde instanties wat meer ruimte om de hervorming verder te kunnen voorbereiden.
Het KB van 24 juli 2021 heeft retroactief uitwerking vanaf 1 januari 2020.

Bron:  24 JULI 2021. - Koninklijk besluit tot wijziging van het Koninklijk besluit van 3 juli 2019 betreffende de verlenging 2020 van de strategische veiligheids- en preventieplannen 2018-2019, gewijzigd bij Koninklijk besluit van 24 december 2020,BS 30 augustus 2021, bl. 91947.