Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vanaf 23 augustus administratieve toeslag op verkeersboetes

Nieuws - 25/08/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Vanaf 23 augustus 2021 wordt een bijkomende, administratieve toeslag geheven op de verkeersboetes die via het Crossborder-platform worden geïnd. Voortaan betalen overtreders dus mee aan de administratieve en operationele verwerkingskosten van het platform. Bij een onmiddellijke inning komt er 8,84 euro toeslag bij, bij een veroordeling door een rechtbank bedraagt de toeslag 25,32 euro.
Via de Programmawet van 21 juni 2021 werd in alle betrokken regelgeving al een juridische basis gecreëerd voor het heffen van de toeslag, maar het was wachten op het huidige uitvoeringsbesluit om de regeling effectief te kunnen toepassen. In dat KB pint de regering de inwerkingtreding van de toeslag vast op 23 augustus 2021.
Vanaf die dag wordt op iedere Crossborderboete (per dossier) een toeslag geheven. Het bedrag daarvan varieert: voor een onmiddellijke inning en een minnelijke schikking bedraagt de toeslag bijvoorbeeld 8,84 euro. Voor een bevel tot betalen en bij een veroordeling door een rechtbank wordt 25,32 euro toeslag geheven. Op 1 januari 2022 zullen die bedragen bovendien een eerste keer geïndexeerd worden op basis van de consumptieprijsindex van de maand november 2021.
De administratieve toeslag wordt ook geheven wanneer de verkeersovertreder onmiddellijk ter plaatse betaalt met contant geld of met een bank- of kredietkaart via een mobiele betaalterminal.
In werking: 23 augustus 2021

Bron:  19 AUGUSTUS 2021. - Koninklijk besluit tot uitvoering van de programmawet van 21 juni 2021,BS 23 augustus 2021, bl. 90582.