Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Federale politie: wijziging van de samenstelling van de algemene directie en van de gedeconcentreerde directies

Nieuws - 05/08/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Een koninklijk besluit van 11 juli 2021 wijzigt het koninklijk besluit van 14 november 2006 betreffende de organisatie en de bevoegdheden van de federale politie. Deze wijziging gaat specifiek over de technische en wetenschappelijke politie.
Algemene directie
Artikel 11 van het koninklijk besluit van 14 november 2006bepaalt de samenstelling van de algemene directie van de gerechtelijke politie.
Het nieuwe KB vervangt ‘2° de centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie’ door ‘2° de centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie, waarvan het laboratorium voor wat betreft activiteiten inzake dactyloscopische gegevens geaccrediteerd moet zijn in overeenstemming met de criteria van de norm NBN EN ISO/IEC 17025 en dit volgens de procedures en voorwaarden voor accreditatie vastgelegd in het koninklijk besluit van 31 januari 2006 tot oprichting van het BELAC accreditatiesysteem van instellingen voor de conformiteitsbeoordeling’.
Gedeconcentreerde directies
Artikel 13 van het koninklijk besluit van 14 november 2006 bepaalt de samenstelling van de gedeconcentreerde directies van de gerechtelijke politie.
Het nieuwe KB vervangt ‘4° het laboratorium van technische en wetenschappelijke politie’ door ‘4° in de gedeconcentreerde directies van Antwerpen, Brussel, Charleroi, Oost-Vlaanderen en Luik, het laboratorium van technische en wetenschappelijke politie, dat voor wat betreft activiteiten inzake DNA-profielen en dactyloscopische gegevens geaccrediteerd moet zijn in overeenstemming met de criteria van de norm NBN EN ISO/IEC 17025 en dit volgens de procedures en voorwaarden voor accreditatie vastgelegd in het koninklijk besluit van 31 januari 2006 tot oprichting van het BELAC accreditatiesysteem van instellingen voor de conformiteitsbeoordeling’.
Bovendien voegt een 4° bis ‘de gespecialiseerde dienst van technische en wetenschappelijke politie, belast met het onderzoek op het plaats delict’ toe.
Dit KB treedt in werking op 12 augustus 2021. De minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie zijn, ieder wat hem of haar betreft, belast met de uitvoering van dit besluit.

Bron:  11 juli 2021 - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 14 november 2006 betreffende de organisatie en de bevoegdheden van de federale politie,BS, 2 augustus 2021