Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Alle Limburgse politiezones aan de slag met app voor recherchemanagement ‘AppREM’

Nieuws - 17/03/2021
-
Auteur 
Tom Depla


In de komende maanden gaan alle Limburgse politiezones met de app ‘AppREM’ werken. Dit digitaal opvolgsysteem voor recherchemanagement werd ontwikkeld door de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en kanton Borgloon, in samenwerking met het parket Limburg. Via de app hebben zowel de onderzoekers als de parketmagistraat op elk moment een volledig overzicht over een dossier.

Na ongeveer een half jaar ontwikkelen en testen, nam politiezone Limburg Regio Hoofdstad de app in augustus 2020 als eerste in gebruik. Op dit moment zitten er 150 dossiers van politiezone in AppREM. Ook de rechercheurs van politiezone kanton Borgloon zijn er ondertussen mee aan de slag.


Betere communicatie en informatiedoorstroming
De eerste resultaten en ervaringen zijn zeer positief, zo melden de politiezones. “De app zorgt met een minimum aan administratieve werklast voor een up-to-date overzicht”, klinkt het. “De app optimaliseert bovendien de communicatie en informatiedoorstroming tussen politie en parket. Rechercheurs kunnen via de app op een laagdrempelige en snelle manier vragen stellen aan de magistraat en die kan op haar beurt via de app opdrachten geven aan de onderzoekers.”

Ook binnen het parket Limburg wordt er enthousiast gereageerd op de app. “In één oogopslag zien wij welke opdrachten er al uitgevoerd zijn, welke onderzoekers ermee bezig zijn en wat er nog dient te gebeuren”, zegt Isabel Sauwens, verbindingsmagistraat voor de politiezone LRH bij het parket Limburg. De app wordt dan ook in de loop van de komende maanden in alle Limburgse politiezones in gebruik genomen. 
Alle informatie in AppREM
Als er een feit binnenkomt bij de recherchedienst wordt er eerst in overleg met de verbindingsmagistraat van het parket een afweging gemaakt of het feit onderzoekswaardig is en of de onderzoeksinspanningen voldoende kans op resultaat bieden. Is de beslissing positief, dan wordt het onderzoek ingegeven in de app. Hieraan wordt allerlei informatie gekoppeld: de identiteiten van alle betrokkenen, de huidige stand van zaken van het dossier, de taken die nog uitgevoerd moeten worden, … Wanneer het dossier afgesloten wordt, komt ook het eindvonnis in AppREM terecht. Op die manier hebben dus zowel de onderzoekers als de parketmagistraat op elk moment een volledig overzicht over een dossier.

Een ander belangrijk voordeel van AppREM is dat het de doorlooptijd van een dossier aanzienlijk inkort. Via de app kunnen zowel het parket als de onderzoekers op elk moment zien hoe lang een dossier al loopt en wat de deadlines voor bijkomende opdrachten zijn.