Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Gerechtskosten in strafzaken: erratum corrigeert foutjes in tarievenlijst 2021

Nieuws - 23/02/2021
-
Auteur 
Laure Lemmens


Sinds 1 januari 2021 gelden nieuwe tarieven voor de tussenkomsten van medische experten, vertalers, token, gerechtsdeurwaarders, getuigen en verkeersexperten in strafzaken. De bedragen voor ‘de takeling en stalling van voertuigen’ die via Omzendbrief 131/8 in het Belgisch Staatsblad zijn gepubliceerd, blijken echter niet te kloppen. Een erratum zorgt daarom voor de nodige correcties.
Voor het takelen van vrachtwagens, bussen en andere voertuigen vanaf 3,5 ton wordt voor ritten van meer dan 15km tussen 20u en 8u in het weekend en op feestdagen geen 3,3397 euro per km aangerekend maar 0,3297 euro. De takelkostprijs voor dergelijke voertuigen tussen 7,5 en 19 ton bedraagt dan weer 342,36 euro in plaats van 338,85 euro.
Tot slot kost het stallen van vrachtwagens, bussen en andere voertuigen tussen 3,5 en 7,5 ton 4,4901 euro per dag en geen 4,44901 euro per dag zoals initieel was weergegeven.

Bron:  Omzendbrief 131/8 over de indexering van de tarieven van de gerechtskosten in strafzaken en de gelijkgestelde kosten. – Erratum,BS 22 februari 2021.