Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen beslist nog tot eind juni over aanvraag voor wegenwerken in Brussel

Nieuws - 04/01/2021
-
Auteur 
Carine Govaert


Na de eerste coronagolf startten heel wat bouwwerven op het openbaar domein terug op, samen met de bouwwerven die voor die periode effectief ingepland waren. Om van Brussel geen gigantische bouwwerf te maken, besliste de Brusselse regering toen om alle uitvoervergunningen voor bouwwerven te schorsen en om aan de Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen de bevoegdheid te geven om de werken te spreiden in de tijd. Dat afwijkende regime zou gelden tot 18 december 2020, maar het wordt nu verlengd tot 30 juni 2021. Al is dat in licht gewijzigde vorm.
Ook nu ligt de bevoegdheid voor het onderzoeken van de dossiers en het toekennen van de uitvoeringsvergunningen volledig bij de Coördinatiecommissie voor de Bouwplaatsen. De Commissie is bevoegd voor álle aanvragen voor uitvoeringsvergunningen voor bouwplaatsen die worden ingediend. En dus niet alleen voor de vergunningen waarvan de uitvoering onderbroken werd of niet opgestart werd omwille van het coronavirus.
De uitzondering voor bepaalde gemeentewegen in o.m. Brussel-Stad en Schaarbeek blijft bestaan.
De verantwoordelijken voor de werven (‘verzoekers’) kunnen opnieuw een lijst van prioritaire bouwplaatsen doorgeven aan de Commissie, maar dat moest ten laatste op 31 december 2020 gebeuren voor de werken die tijdens het eerste kwartaal van 2021 zouden moeten plaatsvinden, en ten laatste op 31 maart 2021 voor de werven in het tweede kwartaal.
In werking: voor de aanvragen voor uitvoeringsvergunningen die worden ingediend in de periode van 19 december 2020 tot en met 30 juni 2021.

Bron:  17 DECEMBER 2020. - Bijzonderemachtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/048 tot verlenging van de uitzonderingsregeling op het vlak van vergunningen voor de uitvoering van bouwplaatsen op de openbare weg ingesteld door het bijzonderemachtenbesluit nr. 2020/34,BS 29 december 2020.