Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Brussel versoepelt toegang tot lage-emissiezone voor personen met een handicap

Nieuws - 31/12/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Vervuilende wagens zijn niet meer welkom op het grondgebied van het Brussels gewest, maar dat verbod geldt niet voor de wagens van personen met een handicap. De praktijk leert echter dat die afwijking te eng geformuleerd was: alleen voertuigen die specifiek werden aangepast aan het vervoeren van personen met een handicap hebben recht op vrije toegang tot de lage-emissiezone – zoals wagens met een rolstollift. Maar niet de wagens die zo werden aangepast dat een persoon met een beperking het voertuig zélf kan besturen. Met een besluit van 17 december stuurt de Brusselse regering bij.
Vanaf nu hebben ook vervuilende voertuigen die specifiek werden aangepast voor het besturen door een persoon met een handicap vrije toegang tot de lage-emissiezone. Het bewuste voertuig moet wel ingeschreven staan op naam van de persoon met de beperking of op naam van één van zijn inwonende gezinsleden. De afwijking wordt niet automatisch toegekend, maar moet aangevraagd worden bij Brussel Fiscaliteit. Positief is dat elke afwijking vanaf nu 5 jaar geldig blijft, in plaats van 3 jaar.
Het besluit preciseert ook dat de bestaande afwijking voor voertuigen die werden aangepast voor het vervoeren van personen met een handicap niet geldt voor álle aangepaste voertuigen. Ze geldt bijvoorbeeld niet voor bussen met een oprijplaat voor rolstoelgebruikers, omdat dat soort voertuigen niet uitsluitend bestemd is voor het vervoer van personen met een handicap.
In werking op:
1 april 2020, voor de voertuigen die door deze wijzigingen vrije toegang krijgen tot de lage-emisiezone, en
29 maart 2021, voor de voertuigen die door deze wijzigingen hun recht op vrije toegang tot de lage-emissiezone verliezen.