Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: Brussel behoudt avondklok, maar versoepelt avondsluiting winkels

Nieuws - 14/12/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten voedingswinkels en andere handelszaken om 20 uur ’s avonds de deuren sluiten. Dat is één van de maatregelen die Brussels minister-president Rudi Vervoort nam om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar met de eindejaarsfeesten in aantocht leidt die maatregel tot een ongewoon grote drukte in de vroege avonduren, en dat was ook niet de bedoeling. Vandaar dat de voedingswinkels en de andere handelszaken nu tot en met 31 december 2020 mogen openblijven tot 21 uur ‘s avonds.
Daarna moeten ze terug dicht om 20 uur. En dit alvast tot en met 15 januari 2021.
En tot en met 15 januari 2021 is het op het grondgebied van het gewest ook verboden om alcohol te verbruiken in de openbare ruimte, en is het dragen van een mondmasker verplicht op alle openbare en voor het publiek toegankelijke private plaatsen. Dat laatste hoeft niet bij het beoefenen van een sport, bij het uitvoeren van intensief fysiek werk en om medische redenen. Oorspronkelijk golden deze maatregelen tot en met 13 december 2020, maar Brussel verlengt ze nu tot half januari. Dit jaar dus geen nieuwsjaardrink op de Grote Markt.
Brussel verlengt tot slot ook de avondklok. Tot en met 15 januari 2021 is het verboden om zich tussen 22u ’s avonds en 6u ’s morgens op de openbare weg of in een openbare ruimte te bevinden. Brussel maakt wel een uitzondering voor personen die zich om beroepsredenen of voor een stage moeten verplaatsen, voor personen die bijstand of dringende zorgen verstrekken, om medische redenen en diergeneeskundige spoedgevallen, en in situaties van partner- of gezinsgeweld. Wie gaat shoppen tot 21 uur zal zich wél naar huis moeten haasten.
In werking op: 11 december 2020.

Bronnen: 
-11 december 2020. - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest houdende verlenging van het besluit van 26 oktober 2020 tot bepaling van bijkomende maatregelen naast degene die bepaald zijn door de minister van Binnenlandse Zaken om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken,BS 11 december 2020.
-11 december 2020. - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot wijziging van het politiebesluit van 26 oktober 2020 tot uitvaardiging van een avondklok van 22 u tot 6 u op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,BS 11 december 2020.