Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: uithuiszettingen opnieuw verboden in Brussels gewest, behalve bij acuut gevaar voor veiligheid

Nieuws - 12/11/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Van 6 november tot en met 13 december 2020 geldt in het Brussels gewest opnieuw een algemeen verbod op uithuiszettingen. Behalve als er sprake is van een ernstig en onmiddellijk gevaar voor de openbare veiligheid of de veiligheid van de bewoner(s) en er daardoor niet kan worden gewacht tot na 13 december. In dat geval kunnen uithuiszettingen als de redenen van onmiddellijk gevaar gemotiveerd worden in de beslissing die een uithuiszetting gelast.
Brussels minister-president Rudi Vervoort wil ook tijdens de tweede coronagolf vermijden dat kwetsbare mensen op straat belanden. Zeker tijdens deze koudere herfst- en wintermaanden. Hij benadrukt in zijn besluit dat het verbod betrekking heeft op àlle uithuiszettingen zowel voor gerechtelijke uithuiszettingen waarbij de vrederechter een vonnis heeft uitgesproken naar aanleiding van een huurgeschil als voor administratieve uithuiszettingen die het gevolg zijn van een kwaliteitscontrole van een pand of een onbewoonbaarverklaring.
Net zoals tijdens het verbod op uithuiszettingen in het voorjaar en de zomermaanden lopen de huur, forfaitaire gebruiksvergoedingen en gebruiksvergoedingen die overeenkomen met de staat van het goed gewoon door tijdens de opschortingsperiode van de uithuiszettingen.
De politie zal ook dit keer nauwgezet toekijken op de naleving van het verbod. Ze mogen geweld of dwang gebruiken als dat nodig is.