Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: welke regels zijn sinds 2 november van toepassing in Brussel?

Nieuws - 06/11/2020
-
Auteur 
Benoît Lysy


De afgelopen dagen werden zowel federale als gewestelijke maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het Covid-19-coronavirus getroffen om de tweede golf van de pandemie aan te pakken, met onvermijdelijke overlappingen en tegenstrijdigheden. Duidelijkheidshalve schrapt de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vandaag de gewestelijke maatregelen die op 26 oktober 2020 werden aangenomen en die minder beperkend zijn dan de recentste federale maatregelen. Toch blijven er enkele specifieke regels bestaan...
Medio oktober heeft de federale staat verschillende beperkende maatregelen genomen die door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat zwaar wordt getroffen, als onvoldoende werden beschouwd. De Brusselse regering heeft daarom op 26 oktober 2020 aanvullende maatregelen genomen. Op 28 oktober en 1 november werd echter besloten tot nieuwe, strengere federale maatregelen.
Om alle maatregelen voor het hele Belgische grondgebied maximaal te stroomlijnen, kondigt Rudi Vervoort, de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nu aan dat de aanvullende Brusselse maatregelen van 26 oktober jongstleden grotendeels worden opgeheven, met uitzondering van meerdere specifieke maatregelen die worden verantwoord door de meer kritieke gezondheidssituatie in Brussel.
De beperkende maatregelen die sinds 2 november en tot 13 december 2020 van toepassing zijn op het Brussels grondgebied zijn dus:
de maatregelen die worden opgelegd door het federale ministerieel besluit van 28 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, gewijzigd door het ministerieel besluit van 1 november 2020;
de sluiting van de winkels om 20u;
het verbod om alcohol te drinken in de openbare ruimte;
de algemene mondmaskerplicht;
en de avondklok die moet worden nageleefd van 22u tot 6u ‘s ochtends.

Bron:  03 november 2020 - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot wijziging van het besluit van 26 oktober 2020 tot bepaling van bijkomende maatregelen naast degene die bepaald zijn door de minister van Binnenlandse Zaken om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 03 november 2020, p.79105;