Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: welke maatregelen nam Brussel bovenop de federale anti-coronamaatregelen?

Nieuws - 28/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Op vrijdag 23 oktober 2020 gingen er strengere federale maatregelen in tegen het coronavirus. Maar het zwaar getroffen Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat nog een stapje verder.
Sinds maandag 27 oktober gelden op Brussels grondgebied nog de volgende beperkingen:
1)
Sportzalen en sportvoorzieningen gaan dicht. Behalve voor kinderen tot en met 12 jaar, scholen en profsporters.
2)
Alle activiteiten van culturele, feestelijke, folkloristische of recreatieve aard voor publiek worden geschrapt. Er zijn uitzonderingen voor kinderen tot en met 12 jaar en voor de scholen. Parken en speelpleinen voor kinderen tot en met 12 jaar blijven open.
3)
Activiteiten van jeugdbewegingen – ook van Vlaamse jeugdbewegingen die naar Brussel zouden trekken – zijn verboden. Hetzelfde geldt voor schoolreizen. De herfstkampen en -stages mogen wel nog doorgaan voor kinderen tot en met 12 jaar.
4)
Leuren is verboden. Net als prostitutie.
5)
Brussel laat alleen nog statistische betogingen toe met maximum 100 deelnemers, met respect voor de fysieke afstand en op voorwaarde dat de betrokken gemeente daarvoor toelating verleende.
6)
Het gewest verbiedt alle amateurwedstrijden. Trainen in groep kan alleen nog voor kinderen tot en met 12. En per spelertje mag er maar één begeleider aanwezig zijn. In de rest van het land blijven trainingen én wedstrijden voor amateurs toegelaten voor spelers tot en met 18 jaar.
7)
De gebedshuizen mogen alleen nog openblijven voor individuele bezinning of gebed. Er mogen maximum 100 personen tegelijk aanwezig zijn, met naleving van de anderhalvemeterregel. Elke religieuze plechtigheid is verboden. Behalve voor begrafenisceremonies (max. 15 personen), een religieus huwelijk (met enkel het bruidspaar, hun getuigen en de bedienaar van de eredienst) of voor het opnemen van een religieuze plechtigheid (max. 10 personen).
8)
Een burgerlijk huwelijk kan enkel in aanwezigheid van het bruidspaar, hun getuigen, en de ambtenaar van de burgerlijke stand en zijn personeel.
9)
Winkels sluiten om 20 uur. Maximum 1 klant per 10m2, gedurende maximum 30 minuten. Alleen winkelen is dus de boodschap.
10)
Er geldt een totaalverbod om alcohol te gebruiken in de openbare ruimte.
11)
Elke persoon van 13 jaar of ouder moet een mondmasker dragen op álle openbare plaatsen en privéplaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Tot nu moest men enkel een mondmasker bij zich hebben; opzetten moest alleen op drukke plaatsen waar de anderhalvemeterregel niet gerespecteerd kon worden. Er zijn nog maar enkele uitzonderingen op de mondmaskerplicht: tijdens het beoefenen van sport (waar dat nog kan), tijdens het fietsen of steppen, bij het uitvoeren van intensief fysiek werk op de openbare weg, en voor sommige mensen met een handicap.
Al deze maatregelen zijn ingegaan op maandag 26 oktober 2020, en ze gelden – net als de federale maatregelen – tot en met 19 november 2020. Het vorige Brusselse besluit, van 7 oktober en gewijzigd op 12 oktober, wordt opgeheven.

Bron:  26 OKTOBER 2020. - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot bepaling van bijkomende maatregelen naast degene die bepaald zijn door de minister van Binnenlandse Zaken om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 26 oktober 2020.