Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: Brussel verfijnt verplichte sluiting cafés en restaurants

Nieuws - 14/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Van 8 oktober en tot en met 9 november 2020 moeten alle cafés op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hun deuren sluiten. Het Brussels gewest legt echter geen beperkingen op aan de restaurants. Die vallen wel onder de federale regels, en dit tot en met 8 november. De federale overheid besliste namelijk dat alle restaurants – dus ook die op Brussels grondgebied – mogen openblijven tot 1 uur ’s nachts. Dé hamvraag voor heel wat bistro’s is dan ook: waar ligt de grens tussen een café, met sluitingsplicht, en een restaurant, dat beperkt mag openblijven? Federaal minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, drong aan op meer duidelijkheid. En dus past Brussels minister-president Rudi Vervoort zijn besluit met noodmaatregelen aan.
Hij schrapt de Brusselse definitie van drankgelegenheid. Hij vervangt de Brusselse definitie van het begrip restaurant door de definitie die het Federaal Voedselagentschap gebruikt. En hij voert een extra verbod in: het is niet toegelaten om alléén drank te verbruiken in een restaurant.
Of, zoals het in de toelichting bij het besluit staat: Het serveren van een bereide maaltijd moet de hoofdfunctie blijven. Het serveren van drank is maar een begeleidende maatregel. Chips, tapas en een portie kaasjes worden niet beschouwd als een bereide maaltijd en geven dus géén recht op het label van ‘restaurant’.
Deze aanpassingen gaan in op de dag van publicatie van het wijzigingsbesluit. Dat is op 13 oktober 2020.

Bron:  12 oktober 2020 - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot wijziging van het besluit van 7 oktober 2020 houdende sluiting van de bars en tot vaststelling van noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 13 oktober 2020.

Extra informatie: Besluit van 7 oktober 2020.