Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: Brussel sluit cafés en verbiedt feestjes tot 9 november

Nieuws - 08/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Brussels minister-president Rudi Vervoort kondigde het deze week al aan, maar nu staat het vast: vanaf 8 oktober tot en met 9 november 2020 neemt het gewest drastische maatregelen om de uitbraak van het covid-19-virus tegen te gaan.
Dat is:
Alle cafés (‘drankgelegenheden’) gaan dicht. Restaurants mogen openblijven.
Feestjes met een privékarakter in een feestzaal of polyvalente zaal zijn verboden.
Het is verboden om in de openbare ruimte alcohol te drinken.
Het is verboden om op markten en op elke andere plaats waar meerdere handelszaken samen zijn, in de buitenlucht te eten of te drinken.
Boekhandels met een speelruimte en alle andere winkels die drank of voeding verkopen, moeten dicht om 22u ’s avonds.
Indoor-sportcompetities voor amateurs moeten achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat geldt echter niet voor kinderen tot 12 jaar, op voorwaarde dat zij begeleid worden door maximum één volwassene.
De mondmaskerplicht blijft bestaan. Dat wil zeggen: op het volledige Brusselse grondgebied moet men altijd een mondmasker bij zich hebben en moet men dat masker ook opzetten op plaatsen waar die verplichting geldt en op alle andere plaatsen waar de anderhalvemeterregel niet gevolgd kan worden.
Brussel wil ook dat de politie streng controleert.
Alle maatregelen gaan in op donderdag 8 oktober en gelden tot en met maandag 9 november. Zij komen bovenop de strengere federale maatregelen die normaal gezien op vrijdag 9 oktober 2020 ingaan en die tot en met zondag 8 november zullen gelden.