Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: verplicht sluitingsuur tegen opflakkering van corona in Brussel

Nieuws - 29/09/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


In navolging van de federale overheid versoepelt het Brussels Gewest de mondmaskerplicht. Maar het gewest voert wel een verplicht sluitingsuur in voor voedings- en drankenwinkels en cafés. De restaurants blijven voorlopig buiten schot, maar op diverse plaatsen komt er een eet- en drinkverbod. En dit gedurende 3 weken. Opmerkelijk: enkele maatregelen zijn gisteren nog ingegaan. Dat is: op 28 september 2020, om 18u – dat is op het moment dat ze werden bekendgemaakt in een extra avondeditie van het Belgisch Staatsblad.
Mondmasker
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet elke persoon vanaf 12 jaar een mondmasker bij zich hebben. Maar hij moet het mondmasker enkel opzetten als het onmogelijk is om een afstand van anderhalve meter te bewaren tegenover elke andere persoon.
Een mondmasker is hier: elke voorziening of elke lap stof die de neus én de mond van een persoon volledig bedekt.
Wie om medische redenen geen mondmasker kan dragen, moet permanent een gelaatsscherm bij zich hebben en moet dat ook opzetten wanneer de veiligheidsafstand niet gerespecteerd kan worden. Personen met een handicap die hen verhindert om een gelaatsscherm op te zetten, hoeven dat niet te doen, maar moeten wel altijd fysiek afstand houden.
Tot nu was het in Brussel altijd verplicht om een mondmasker te dragen.
Deze versoepeling gaat in op 1 oktober 2020 en dat is ook zo in de andere gewesten.
Horeca, voedingszaken, boekhandels, markten, kermissen en winkelcomplexen
Anders dan in de andere gewesten, moeten in Brussel de bars (Nace-code 56.301) en alle andere gelegenheden waar alcohol wordt gedronken sluiten om 11 uur ’s avonds. Zij moeten zeker dicht blijven tot 6 uur ’s morgens. Restaurants vallen niet onder deze maatregel, ‘omdat de specifieke regels van registratie, zittende consumptie, afstand tussen de tafels e.d. er beter worden toegepast dan in andere gelegenheden’.
Boekhandels die beschikken over een speelruimte en alle andere (sic?) winkels die drank of voeding verkopen, ook al is dit een nevenactiviteit’, moeten om 22 uur dicht gaan.
Bovendien is het verboden om op ‘markten, kermissen en elke andere plaats waar meerdere handelszaken in de buitenlucht zijn samengebracht’ dranken, voeding of enige vorm van snacks te nuttigen.
Deze maatregelen zijn ingegaan op maandag 28 september 2020, om 18 uur ’s avonds, en gelden gedurende 3 weken. Dus tot maandag 19 oktober, om 18u.