Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Herziene Camerawet: camerabewakingssystemen aangeven bij politie kan nog tot en met 31 december 2021

Nieuws - 16/07/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Normaal gezien moesten alle bestaande camerabewakingssystemen uiterlijk op 25 mei 2020 aangegeven zijn bij de politie via het portaal www.aangiftecamera.be. Maar door technische problemen heeft niet iedereen die deadline kunnen halen. De federale wetgever komt daarom met uitstel: aangifte kan nog tot en met 31 december 2021.
Herziening Camerawet
Op 25 mei 2018 werd de herziene Camerawetgeving van kracht. Sindsdien moeten particulieren en bedrijven hun bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten via het e-loket www.aangiftecamera.be. En dus niet meer bij de Privacycommissie. Dat register werd in 2018 afgesloten.
Deadline voor de aangifte van camerabewakingssystemen (dus ook de registratie van camera’s die vroeger in het register van de Privacycommissie waren aangegeven) via het e-loket was 25 mei 2020. Burgers hadden dus 2 jaar de tijd sinds de publicatie van de herziene wetgeving om zich in regel te stellen.
Maar dat bleek toch een probleem.
Technische issues
Hoewel er intussen al meer dan 20.000 aangiften zijn gedaan via het nieuwe systeem – goed voor ruim 100.000 bewakingscamera’s, waren er de voorbije jaren toch wat technische issues waardoor sommige ondernemingen en particulieren er niet in slaagden om tijdig aangifte te doen.
De federale wetgever geeft hen daarom wat meer tijd. Anderhalf jaar om precies te zijn. De nieuwe aangiftedeadline is 31 december 2021.
Goed nieuws dus voor de burgers en ondernemingen die zich nog niet in regel konden stellen en het risico liepen op een strafrechtelijke geldboete (de wettelijk voorziene sanctie voor het niet naleven van de verplichting tot aangifte).
In werking: 24 mei 2020.

Bron:  Wet van 8 juli 2020 tot wijziging van de wet van 21 maart 2018 tot wijziging van de wet op het politieambt om het gebruik van camera's door de politiediensten te regelen, en tot wijziging van de wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera's, van de wet van 30 november 1998 houdende regeling van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en van de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, BS 15 juli 2020.