Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: regering giet exitfase 4 in ministerieel besluit

Nieuws - 02/07/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Op het laatste nippertje heeft de minister van Binnenlandse Zaken de beslissingen van de laatste Nationale Veiligheidsraad in een ministerieel besluit gegoten. Fase 4 loopt van 1 juli tot en met 31 augustus.
En dit verandert er op 1 juli:
Telethuiswerk wordt aanbevolen in alle ondernemingen, verenigingen en diensten, voor alle personeelsleden van wie de functie zich daartoe leent. Tot nu werd telethuiswerk in de eerste plaats aanbevolen bij de niet-essentiële ondernemingen.
In de horeca mogen vanaf nu 15 personen aan één tafeltje zitten (i.p.v. 10). De horecazaken mogen nog altijd openblijven tot 1 uur ’s nachts, maar moeten daarna minstens 5 opeenvolgende uren gesloten blijven. Zij kunnen dus ten vroegste om 6 uur ’s morgens weer opengaan.
Jacuzzi’s, stoomcabines, hammams, discotheken en dancings blijven dicht. Zeker nog tot 31 augustus. Maar wellnesscentra, sauna’s, casino’s, speelautomatenhallen, pretparken, binnenspeeltuinen en bioscopen mogen hun deuren weer openen.
Winkelen moet niet langer individueel gebeuren.
Kermissen mogen openen onder dezelfde voorwaarden als de markten: max. 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam, mondmaskers verplicht voor het personeel, eenrichtingsverkeer,... Eten en drinken ter plaatse kan weer. De grens van maximum 50 kramen valt weg.
De bubbel van 10 voor nauwe contacten wordt een bubbel van 15.
Zomerkampen en zomerstages zijn toegelaten met maximum 50 personen.
Gezeten recepties en banketten met privékarakter’ zijn mogelijk met 50 personen in juli en met 100 personen in augustus.
Op huwelijken, begrafenissen en erediensten mogen er 200 personen aanwezig zijn in juli, en 400 in augustus.
Voor publieksevenementen en wedstrijden (met een zittend publiek) geldt een maximum van 200 personen in juli, en 400 personen in augustus. Voor activiteiten in openlucht wordt die limiet verdubbeld. Er kan afgeweken worden van het maximum als er bijzondere veiligheidsmaatregelen worden genomen en de gemeente toelating geeft.
Organisatoren van evenementen en gemeenten kunnen een evenementenmatrix (Covid Event Risk Model) raadplegen om te zien of een activiteit veilig kan doorgaan.
Niet-essentiële reizen van en naar België blijven verboden, maar dat verbod is niet van toepassing op de landen van de Europese Unie plus Groot-Brittannië, op de landen van de Schengenzone (zoals Zwitserland), én op een lijst van derde landen die bekendgemaakt zal worden op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.
Het ministerieel besluit van 30 juni 2020 vervangt het ministerieel besluit van 23 maart 2020 en treedt in werking op 1 juli.

Bron: Ministerieel besluit van 30 juni 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 30 juni 2020.