Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: voor welke 14 landen opent de Europese Unie haar grenzen?

Nieuws - 03/07/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


De Raad van de Europese Unie beveelt de lidstaten aan om het verbod op niet-essentiële reizen vanaf 1 juli op te heffen voor inwoners van 14 landen van buiten de Unie. Europa baseert zich voor deze aanbeveling op het aantal covid-19-besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen, op de genomen beschermingsmaatregelen, op economische en sociale factoren, en op het beginsel van wederkerigheid. Zo mag het aantal besmettingen in het betrokken land niet hoger zijn dan het EU-gemiddelde. Inwoners van de Verenigde Staten, Rusland of Brazilië zijn voorlopig niet welkom. Europa zal de ‘welkomlijst’ om de 2 weken bijwerken.
De Unie oordeelt dat reizen veilig is van en naar:
de andere EU-lidstaten,
Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad,
de met het Schengengebied geassocieerde landen: IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, en
14 ‘derde landen’. Dat zijn in alfabetische volgorde: Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië en Uruguay.
Ev. China. China neemt hier een speciale positie in. De Unie opent haar buitengrenzen als China dat ook doet, maar die bevestiging is er nog niet.
Op het in- en uitreisverbod bestaan uitzonderingen voor familieleden van EU-burgers en langdurig ingezetenen, en voor reizigers met een essentiële functie of behoefte, zoals diplomaten, truckers of seizoenarbeiders.