Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19 Vlaams gewest: nog meer uitstel voor keuring tachograaf en langere geldigheidsduur vakbekwaamheid na Europese verordening

Nieuws - 30/06/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De geldigheidsduur van vakbekwaamheidsbewijzen die tussen 1 februari en 1 september 2020 vervallen, wordt met 7 maanden verlengd vanaf de vervaldatum. De (her)keuringen van tachografen en snelheidsbegrenzers die normaal moesten plaatsvinden tussen 1 maart en 1 september, mogen uitgesteld worden tot 6 maanden na de dag waarop de controle had moeten plaatsvinden.
Duidelijke regels, maar niet wat oorspronkelijk in het Coronabesluit Mobiliteit van Vlaams minister Lydia Peeters stond. Zij had de geldigheidsduur van vakbekwaamheidsbewijzen die tijdens de coronacrisis, van 16 maart t.e.m. 29 september, vervallen verlengd tot en met 30 september 2020. De deadline van de verplichte tweejaarlijkse (her)keuring van tachografen en snelheidsbegrenzers die door corona niet kan doorgaan in de periode van 13 maart tot en met 3 november, mocht worden uitgesteld tot en met 4 november 2020.
En die bepalingen stroken niet met de vereisten uit Verordening 2020/698 waarmee Europa massaal deadlines verschuift binnen het binnen het wegvervoer, het spoorvervoer, de binnenvaart en de maritieme beveiliging. Hoewel de verordening rechtstreeks van toepassing is in alle lidstaten, zorgt minister Peeters toch voor de nodige aanpassingen in de Vlaamse regelgeving.
In werking: 18 juni 2020

Bron: Ministerieel besluit van 18 juni 2020 tot wijziging van het ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake mobiliteit en openbare werken, BS 26 juni 2020.