Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

EU plaatst twintig landen op hoogrisicolijst voor witwaspraktijken

Nieuws - 23/06/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


In navolging van de FATF, de internationale Financial Action Task Force, heeft de Europese Commissie 11 staten toegevoegd aan de lijst van landen met een hoog risico voor de financiële markten. Zij heeft ook 6 landen geschrapt.
De volgende 6 staan niet langer op de ‘zwarte lijst’:
Bosnië en Herzegovina
Guyana
Laos
Ethiopië
Sri Lanka
Tunesië
Maar er zijn wel 11 hoogrisicolanden bijgekomen: waaronder de Bahama’s, Mauritius, Nicaragua en Zimbabwe. Dat brengt het totale aantal hoogrisicolanden op 20:
Afghanistan
Myanmar/Birma
Bahama’s
Nicaragua
Barbados
Pakistan
Botswana
Panama
Cambodja
Syrië
Ghana
Trinidad en Tobago
Irak
Uganda
Jamaica
Vanuatu
Mauritius
Jemen
Mongolië
Zimbabwe
De Bahama’s zouden hun wetgeving intussen aangepast hebben, maar de FATF moet nog een controle ter plaatse uitvoeren. Zolang er geen definitieve beslissing is, blijven de Bahama’s op de Europese lijst staan.
Landen met een wetgeving die strategische tekortkomingen vertoont op het vlak van witwaspraktijken of terrorismebestrijding vormen een bedreiging voor de internationale en Europese financiële markten. Europa gaat ervan uit dat alle landen die door de FATF geïdentificeerd werden als landen met een hoog risico voor het internationale financiële stelsel, ook automatisch een hoog risico vormen voor de Europese markt. De Commissie kan op basis van eigen informatie ook andere landen op de hoogrisicolijst plaatsen. Banken, verzekeraars, fiscalisten, notarissen en andere meldingsplichtige entiteiten moeten verdachte transacties van personen, verenigingen of ondernemingen die banden hebben met die landen, melden aan hun nationale witwasautoriteit.