Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

EU plaatst twintig landen op hoogrisicolijst voor witwaspraktijken

Nieuws - 23/06/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


In navolging van de FATF, de internationale Financial Action Task Force, heeft de Europese Commissie 11 staten toegevoegd aan de lijst van landen met een hoog risico voor de financiële markten. Zij heeft ook 6 landen geschrapt.
De volgende 6 staan niet langer op de ‘zwarte lijst’:
Bosnië en Herzegovina
Guyana
Laos
Ethiopië
Sri Lanka
Tunesië
Maar er zijn wel 11 hoogrisicolanden bijgekomen: waaronder de Bahama’s, Mauritius, Nicaragua en Zimbabwe. Dat brengt het totale aantal hoogrisicolanden op 20:
Afghanistan
Myanmar/Birma
Bahama’s
Nicaragua
Barbados
Pakistan
Botswana
Panama
Cambodja
Syrië
Ghana
Trinidad en Tobago
Irak
Uganda
Jamaica
Vanuatu
Mauritius
Jemen
Mongolië
Zimbabwe
De Bahama’s zouden hun wetgeving intussen aangepast hebben, maar de FATF moet nog een controle ter plaatse uitvoeren. Zolang er geen definitieve beslissing is, blijven de Bahama’s op de Europese lijst staan.
Landen met een wetgeving die strategische tekortkomingen vertoont op het vlak van witwaspraktijken of terrorismebestrijding vormen een bedreiging voor de internationale en Europese financiële markten. Europa gaat ervan uit dat alle landen die door de FATF geïdentificeerd werden als landen met een hoog risico voor het internationale financiële stelsel, ook automatisch een hoog risico vormen voor de Europese markt. De Commissie kan op basis van eigen informatie ook andere landen op de hoogrisicolijst plaatsen. Banken, verzekeraars, fiscalisten, notarissen en andere meldingsplichtige entiteiten moeten verdachte transacties van personen, verenigingen of ondernemingen die banden hebben met die landen, melden aan hun nationale witwasautoriteit.