Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Interministeriële Commissie coördineert strijd tegen namaak en piraterij

Nieuws - 04/06/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


De coördinatie tussen de verschillende overheidsdiensten die bevoegd zijn voor de strijd tegen de piraterij en de namaak wordt geformaliseerd: de ad-hoc-werkgroep wordt omgevormd tot een heuse Interministeriële Commissie voor de strijd tegen namaak en piraterij, met een officiële samenstelling, een afgelijnd takenpakket, een plicht tot geheimhouding en privacyregels.
De Interministeriële Commissie voor de strijd tegen namaak en piraterij maakt deel uit van de Interministeriële Economische Commissie van de FOD Economie en bestaat uit vertegenwoordigers van de algemene directies Economische Inspectie en Economische Reglementering, de FOD Justitie, de politie, de douane, het federaal Voedselagentschap en het federaal Gezondheidsagentschap. Het lid van het College van procureurs-generaal dat bevoegd is voor de financiële, fiscale en economische criminaliteit of een magistraat die door hem wordt aangewezen, woont de vergaderingen bij.
De nieuwe commissie is in de eerste plaats een orgaan waar inlichtingen en ervaringen worden uitgewisseld. Hoewel zij officieel instaat voor de coördinatie van de strijd tegen namaak en piraterij, heeft de commissie niet de bevoegdheid om richtlijnen uit te vaardigen of om de prioriteiten vast te leggen voor het strafrechtelijke beleid tegen namaak of piraterij. Zij kan wel informeren, analyseren, opleiden, sensibiliseren, adviseren en ‘synergieën creëren tussen de bevoegde autoriteiten met het oog op een operationele samenwerking in de strijd tegen de namaak en piraterij’.
Het is ook de bedoeling dat de commissie gaat samenwerken met het Europees Waarnemingscentrum voor inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten.
De Interministeriële Commissie voor de strijd tegen namaak en piraterij kan werkgroepen oprichten, externe deskundigen aantrekken, en gegevens uitwisselen – zoals sociale mediaprofielen, rekeningnummers, nummerplaten... Altijd met als doel: het identificeren en voorkomen van daden van namaak en piraterij, het identificeren van de plegers van dergelijke feiten, het beoordelen van de omvang en de economische gevolgen van namaak en piraterij, en de evaluatie van de toepassing van nieuwe middelen in de strijd tegen namaak en piraterij.
De voorzitter van de commissie, haar leden, het secretariaat, de deskundigen en alle andere genodigden en personen die betrokken zijn bij het werk van de commissie of van haar werkgroepen hebben een geheimhoudingsplicht.
Het KB dat de coördinatie tegen namaak en piraterij formaliseert, treedt in werking op 13 juni 2020.