Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19 Vlaams gewest: gefaseerde herstart rijopleidingen en rijexamens vanaf 11 mei

Nieuws - 07/05/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters heeft beslist om de rijscholen en de opleidings-en examencentra opnieuw op te starten. In fasen én onder de nodige voorwaarden. We noteren alvast 3 belangrijke data: op 11 mei herstarten àlle rijopleidingen en de terugkommomenten, vanaf 18 mei zijn theoretische rijexamens weer toegelaten en kunnen kandidaat-bromfietsers, -motards, -vrachtwagen- en buschauffeurs weer hun praktisch rijexamen afleggen. Kandidaten voor een rijbewijs B zullen dat pas kunnen vanaf 25 mei. Maar er is geen haast. De minister heeft alle termijnen waarin een opleiding moet worden gevolgd of een examen moet worden afgelegd verlengd tot eind dit jaar.
Herstart rijlessen en rijexamens
We geven een overzicht van wat weer is toegelaten en vanaf welke datum.
Uitstel tot eind 2020
Door de coronamaatregelen zijn de rijopleidingen en -examens opgeschort sinds 16 maart 2020. Om een overrompeling bij de opleidings- en examencentra te vermijden, krijgen alle kandidaat-bestuurders extra tijd om hun rijexamen af te leggen of te voldoen aan hun verplichting van het terugkommoment. De minister heeft alle termijnen waarbinnen een opleiding moet worden gevolgd of een examen moet worden afgelegd verlengd tot en met 31 december 2020.
Beschermingsmaatregelen
GOCA vraagt de centra uitdrukkelijk om de nodige beschermingsmaatregelen te nemen zodat de dienstverlening voor werknemers en kandidaten veilig kan verlopen. Kandidaten wordt gevraagd om alleen met hun begeleider of instructeur naar het examen te komen, een mondmasker te dragen, met de bankkaart te betalen en de maatregelen rond social distancing en handhygiëne na te leven.
Keuring voertuigen
De Vlaamse regering regelt met het besluit ook de herstart van de keuringscentra. Sinds 4 mei 2020 kunnen de keuringsstations weer alle keuringsactiviteiten uitvoeren. Maar ook hier is uitstel voorzien om een te grote toeloop te vermijden.
In werking: 3 mei 2020.

Bron:  Ministerieel besluit van 30 april 2020 tot wijziging van het ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake mobiliteit en openbare werken, BS 6 mei 2020.

Extra informatie: Ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake mobiliteit en openbare werken, BS 30 maart 2020.