Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: FFP-mondmaskers en alcoholgels nu ook voor politie, brandweer en civiele bescherming

Nieuws - 01/04/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Sinds 20 maart kunnen burgers geen FFP-mondmaskers en alcoholhoudende handgels meer kopen via de kleinhandel. Die producten gaan in eerste instantie naar de erkende gezondheidsbeoefenaars. Ook voor de groothandel in dergelijke producten gelden er beperkingen. Maar ‘ondernemingen’ die PBM’s of biociden moeten aanbieden aan hun personeelsleden in uitvoering van de Welzijnscodex, kunnen daar nog wél terecht. In de praktijk blijkt echter dat de term ‘onderneming’ hier een beetje ongelukkig gekozen is. Ze verhindert de verkoop van PBM’s aan openbare instanties, zoals politiediensten, hulpverleningszones en de civiele bescherming.
Door in een aanvullend ministerieel besluit een ruime invulling te geven aan het begrip ‘onderneming’ lost de minister van Volksgezondheid dit probleem op. Een onderneming – met recht op de voorbehouden PBM – kan volgens haar elk van de volgende organisaties zijn:
elke fysieke persoon die zelfstandig een beroepsactiviteit uitoefent
elke rechtspersoon, én
elke andere organisatie zonder rechtspersoonlijkheid.
Deze aanvulling geldt vanaf de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad. Vanaf 30 maart hebben brandweerlieden, politiemensen en personeelsleden van de civiele bescherming dus ook recht op de voorbehouden beschermingsmiddelen. Te weten:
FFP2-maskers;
FFP3-maskers;
hydroalcoholische gels;
beschermschorten al dan niet doorlaatbaar;
beschermbrillen en maskers;
handschoenen (nitril) – lange mouw – minstens 300 mm;
handalcohol;
waterstofperioxide-12 % en verneveltoestellen (nocospray).

Bron:  Ministerieel besluit van 27 maart 2020 tot wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende bijzondere maatregelen in het kader van de SARS-CoV-2 pandemie op grond van boek XVIII van het Wetboek van economisch recht, BS 30 maart 2020.

Extra informatie: MB van 23 maart 2020.