Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Omzendbrief benadrukt: ‘Burgemeesters van Brusselse gemeenten mogen zelf politieverordeningen opstellen om openbare orde tijdens coronacrisis te garanderen’

Nieuws - 26/03/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Normaal gezien is het aan de Brusselse gemeenteraden om politieverordeningen op te maken met maatregelen om de openbare orde te garanderen. Behalve in spoedeisende, onvoorziene omstandigheden, zoals dat nu het geval is door de coronacrisis. Dan kan de burgemeester zelf politieverordeningen opmaken met daarin maatregelen om oproer, kwaadwillige samenscholing, ernstige verstoring van de openbare rust of andere onvoorziene gebeurtenissen in te dijken waarbij het geringste uitstel gevaar of schade zou kunnen opleveren voor de inwoners.
In dat geval moet hij zich niet tot de gemeenteraad wenden. Voorwaarde is wel dat hij de gemeenteraad onmiddellijk op de hoogte brengt van de verordening. De verordeningen vervallen ook meteen wanneer ze niet op de eerstvolgende gemeenteraad worden bekrachtigd.
De beslissingsbevoegdheid van de burgemeester in spoedeisende gevallen vindt zijn basis in art. 133, 134 en 135 §2 van de Nieuwe Gemeentewet maar Brussels minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt herhaalt het principe naar aanleiding van de coronacrisis in een omzendbrief. Hij gaat ook dieper in op de juridische mogelijkheden om de gemeenteraden zonder of met een beperkter publiek te laten doorgaan of volledig af te gelasten.

Bron:  Ministeriële omzenbrief - Covid 19 – van 18 maart 2020 Organisatorische maatregelen in het kader van de gezondheidscrisis- werking van de besluitvormende organen, BS 20 maart 2020.