Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Binnenkort rijverbod mogelijk voor wie passagiers meeneemt met een voorlopig rijbewijs?

Nieuws - 24/01/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Kamer buigt zich momenteel over een wetsvoorstel dat politierechters de mogelijkheid geeft om bestuurders met een voorlopig rijbewijs en/of hun begeleiders ‘een verval van het recht tot sturen’ op te leggen wanneer ze een inbreuk hebben begaan op de voorwaarden waaronder een voorlopig rijbewijs wordt uitgereikt. Het gaat bijvoorbeeld om het meenemen van passagiers terwijl dat niet is toegestaan, en het rijden tussen 22 en 6 uur op weekendnachten en nachten voor feestdagen. Of ook het begeleiden van een kandidaat-bestuurder terwijl men de laatste 3 jaar al een verval van het recht tot sturen heeft gekregen.

Politierechters kunnen een bestuurder met een voorlopig rijbewijs hiervoor op dit moment geen verval van het recht tot sturen opleggen. Dat kan alleen voor een aantal gewone verkeersinbreuken zoals het niet handenvrij bellen achter het stuur. De indieners van het wetsvoorstel willen de Wegverkeerswet daarom aanpassen.

Bron: wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer, teneide de politierechter de mogelijkheid te geven een verval tot het recht tot besturen van een motorvoertuig uit te spreken voor bestuurders en/of hun begeleiders die de voorwarden van het voorlopig rijbewijs niet naleven, Parl. St Kamer 2020, nr. 0954/001.