Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Federale dotatie voor diverse projecten politiezones daalt

Nieuws - 08/01/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De federale overheid maakt voor het jaar 2019 iets minder middelen vrij voor de ondersteuning van diverse projecten bij de lokale politiezones. De zogenaamde ‘dotatie om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren’ bedraagt meer concreet 8.187.288,87 euro. Dat is minder dan in 2018 en 2017 toen respectievelijk 8.247.289,17 euro en 8.387.288,87 euro werd uitbetaald.
De federale dotatie om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren bestaat intussen 3 jaar. Tot en met 2016 werd de ‘dotatie om het aanwervingsbeleid te stimuleren’ uitgekeerd. Met, zoals blijkt uit de naam, minder gebruiksmogelijkheden. De heroriëntering van de dotatie zorgt voor een ruimer opzet en bredere inzet: de zones kunnen het geld onder meer gebruiken om de kosten te dekken voor de aanwerving van personeel, de aankoop van ANPR-camera’s, een fusie, of extra uitgaven verbonden aan een nieuwe penitentiaire instelling of gesloten centrum voor minderjarigen op het grondgebied van de zone.
Het KB van 20 december 2019 met de verdeling van de bedragen is net voor het jaareinde in het Belgisch Staatsblad verschenen. Eerder, op 20 december, was al een reeks andere dotatiebesluiten gepubliceerd (met o.a. de verdeling van de Salduz-toelage, de federale basistoelage en de toelage handhaving openbare orde).

Bron:  Koninklijk besluit van 20 december 2019 houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2019 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren, BS 31 december 2019.

Extra informatie:
Koninklijk besluit van 29 maart 2018 houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2018 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren, BS 11 april 2018.
Koninklijk besluit van 25 december 2017 houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2017 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren, BS 24 januari 2018.