Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2020 (nieuw)Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020 (nieuw)In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020 (nieuw)Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Raad van State vernietigt quadverbod van stad Antwerpen

Nieuws - 30/12/2019
-
Auteur 
Tom Depla


De Raad van State heeft het aanvullend verkeersreglement van de stad Antwerpen dat een verbod instelt op het gebruik van quads, vernietigd. Volgens de Raad van State doet de stad niet aannemen dat er een redelijk verband van evenredigheid bestaat tussen het algemene quadverbod dat zonder beperking in de tijd voor nagenoeg het hele grondgebied wordt opgelegd, en de problemen die door het gebruik van quads worden veroorzaakt.

De regeling tot het verkrijgen van een afwijking van het verbod is te rigide om dat te verhelpen. Het verschil in behandeling tussen quads en andere voertuigen is bijgevolg niet redelijk verantwoord.

Antwerpen heeft nu tot 17 januari 2020 de tijd om alle verbodsborden voor quads te verwijderen.

Bron: Raad van State, arrest nr. 246.430 van 17 december 2019