Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Benoemingsbesluit Vlaamse regering in Staatsblad: Lydia Peeters officieel minister van Mobiliteit, Zuhal Demir minister van Justitie en Handhaving

Nieuws - 18/10/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Nu het besluit met de benoeming van de Vlaamse regering in het Belgisch Staatsblad is verschenen, is de verdeling van de ministeriële bevoegdheden eindelijk officieel. Jan Jambon krijgt de komende 5 jaar als minister-president de leiding over 8 Vlaamse ministers. De belangrijkste namen in het politielandschap zijn ongetwijfeld Lydia Peeters als Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken en Zuhal Demir als Vlaamse minister van Justitie en Handhaving.
Uit het benoemingsbesluit blijkt dat Zuhal Demir als Justitieminister zal instaan voor de justitiehuizen, het elektronisch toezicht en de juridische eerstelijnsbijstand, waaronder ook de coördinatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden en geïnterneerden. Ze is ook bevoegd om, namens de Vlaamse regering, aan de federale minister van Justitie te verzoeken om vervolgingen te bevelen.
De voltallige nieuwe Vlaamse regering:
De nieuwe Vlaamse regering is op 2 oktober gestart. Het besluit heeft dan ook uitwerking vanaf die datum.

Bron: Besluit van de Vlaamse Regering van 2 oktober 2019 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van de Vlaamse Regering, BS 18 oktober 2019.