Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Eigenaar heeft officiële verklaring nodig voor reptielen die niet op positieflijst staan

Nieuws - 20/09/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


Begin dit jaar publiceerde de Vlaamse regering een positieflijst met 422 reptielen: 249 soorten hagedissen, 107 slangen en 66 schildpadden. Reptielen die niet op de lijst staan, mogen vanaf 1 oktober niet meer gehouden of verhandeld worden in het Vlaamse gewest. Enige uitzondering: als de particuliere eigenaar kan bewijzen dat hij het dier al vóór 1 oktober 2019 in zijn bezit had. Nakomelingen van dat dier mogen ook, op voorwaarde dat zij bij de eigenaar van het ouderdier blijven.
De eigenaar kan op 3 manieren bewijzen dat hij een niet-toegelaten reptiel al vóór 1 oktober in zijn bezit had:
met het aankoopbewijs. Dat is de originele factuur of een ander bewijs van aankoop dat de volgende gegevens bevat: de aankoopdatum, de correcte soortnaam én het aantal exemplaren;
met een schriftelijke verklaring van de dierenarts of van een vertegenwoordiger van de overheid die beroepsmatig op de hoogte is van de situatie van de reptielen die gehouden worden; of
met een verklaring op erewoord, die online geregistreerd wordt bij het departement Omgeving.
De mogelijkheid om het bezit van een reptiel te bewijzen met een verklaring op erewoord, is nieuw. Ontslagnemend minister van Dierenwelzijn Ben Weyts preciseert dat de verklaring op erewoord ten laatste op 30 november 2019 moet ingevuld zijn en dat de eigenaar daarvoor gebruik moet maken van het officiële formulier dat hij op de website van het Departement Omgeving vindt.
In dat formulier vraagt het departement o.m. naar de identificatie- en contactgegevens van de eigenaar, de plaats waar hij of zij het reptiel houdt, het soort reptiel, en de datum van verwerving of geboorte.