Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Komt er een verbod op alcohol in nachtwinkels en tankstations in de strijd tegen weekendongevallen? (wetsvoorstel)

Nieuws - 19/09/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


CD&V wil de strijd aanbinden met het alcoholmisbruik en de weekendongevallen en stelt voor om de verkoop van sterke drank in nachtwinkels te verbieden tijdens de uitgaansuren. Dat is tussen 22 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends. De maatregel zou van toepassing zijn op alle dranken met meer dan 1,2 volumeprocent gedestilleerde alcohol. Dus bijvoorbeeld op alcoholpops, campari, whisky-cola en jenever. Bieren, wijnen, champagnes en porto behoren daar niet bij.

In alle verkooppunten langs snelwegen en in alle tankstations – om het even of ze langs een snelweg liggen of niet – zou het bovendien verboden zijn om alle alcoholhoudende dranken en andere producten aan te bieden vanaf een alcoholpercentage van meer dan 0,5% vol, zowel ’s nachts als overdag. Passanten langs snelwegen en tankstations zijn immers altijd weggebruikers.

Dat verbod op alle alcoholhoudende producten zou ook gelden voor automaten. Er bestaat nu al een verbod op verkoop van alcohol aan minderjarigen via automaten, maar dat verbod geldt dus niet voor meerderjarige personen. Vandaar dat sommige drankautomaten met ID-kaartlezers werken of met age coins.

Sectorafspraken over een beperking op de reclame voor alcohol zouden wetskracht krijgen en de boetes op overtredingen – die momenteel variëren tussen 50 en 3.000 euro – zouden in het vervolg schommelen tussen 150 en 9.000 euro.

Bron: Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de gebruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten wat alcohol en alcoholhoudende dranken betreft, Parl.St., Kamer, nr. 55K0299.

Zie ook: Wetsvoorstel nr. 1594.