Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Komt er een verbod op alcohol in nachtwinkels en tankstations in de strijd tegen weekendongevallen? (wetsvoorstel)

Nieuws - 19/09/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


CD&V wil de strijd aanbinden met het alcoholmisbruik en de weekendongevallen en stelt voor om de verkoop van sterke drank in nachtwinkels te verbieden tijdens de uitgaansuren. Dat is tussen 22 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends. De maatregel zou van toepassing zijn op alle dranken met meer dan 1,2 volumeprocent gedestilleerde alcohol. Dus bijvoorbeeld op alcoholpops, campari, whisky-cola en jenever. Bieren, wijnen, champagnes en porto behoren daar niet bij.

In alle verkooppunten langs snelwegen en in alle tankstations – om het even of ze langs een snelweg liggen of niet – zou het bovendien verboden zijn om alle alcoholhoudende dranken en andere producten aan te bieden vanaf een alcoholpercentage van meer dan 0,5% vol, zowel ’s nachts als overdag. Passanten langs snelwegen en tankstations zijn immers altijd weggebruikers.

Dat verbod op alle alcoholhoudende producten zou ook gelden voor automaten. Er bestaat nu al een verbod op verkoop van alcohol aan minderjarigen via automaten, maar dat verbod geldt dus niet voor meerderjarige personen. Vandaar dat sommige drankautomaten met ID-kaartlezers werken of met age coins.

Sectorafspraken over een beperking op de reclame voor alcohol zouden wetskracht krijgen en de boetes op overtredingen – die momenteel variëren tussen 50 en 3.000 euro – zouden in het vervolg schommelen tussen 150 en 9.000 euro.

Bron: Wetsvoorstel tot wijziging van de wet van 24 januari 1977 betreffende de bescherming van de gezondheid van de gebruikers op het stuk van de voedingsmiddelen en andere producten wat alcohol en alcoholhoudende dranken betreft, Parl.St., Kamer, nr. 55K0299.

Zie ook: Wetsvoorstel nr. 1594.