Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Politie mag geld uit federaal Verkeersveiligheidsfonds voor meer doelen gebruiken

Nieuws - 19/07/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De politie kan de middelen die ze krijgt uit het federaal Verkeersveiligheidsfonds voortaan ook gebruiken voor structurele uitgaven (investerings-, werkings- en personeelskosten) in het kader van de vaststelling van verkeersinbreuken, de afhandeling of inning van geldboetes of de verwerving van gestandaardiseerd materiaal via gemeenschappelijke aankopen én voor aankopen van goederen voor de federale of lokale politie (in dit geval wordt elke politiezone onmiddellijk eigenaar van de aangekochte goederen).
Tot voor kort moest het geld – een jaarlijkse enveloppe van 13 miljoen euro – worden ingezet om de kosten te dekken van ‘gemeenschappelijke projecten’ die een meer doeltreffende vaststelling van de verkeersinbreuken mogelijk maken, zorgen voor een vlottere afhandeling en snellere inning van de boetes en die de verwerving van gestandaardiseerd materiaal via gemeenschappelijke aankopen ondersteunen. In de loop der jaren zijn de gemeenschappelijke projecten binnen de geïntegreerde politie die ontwikkeld zijn op basis van de bepaling, geëvolueerd en hebben ze een structureel karakter gekregen. Het is dus van belang dat de wetgeving ook toelaat om de middelen te gebruiken voor structurele uitgaven.

Bron:  Wet van 28 april 2019 tot wijziging van bepalingen betreffende de geïntegreerde politie, BS 28 mei 2019. (art. 8)

Extra informatie: Wet van 6 december 2005 betreffende de verdeling van een deel van de federale ontvangsten inzake verkeersveiligheid, BS 21 december 2005.