Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Politiecarrière niet meer vereist voor mandaat Directeur-generaal Middelenbeheer en Informatie (DGR)

Nieuws - 08/03/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vanaf 1 april 2019 is een carrière bij de politie geen vereiste meer om zich kandidaat te stellen voor het ambt van ‘Directeur-generaal Middelenbeheer en Informatie (DGR)’ bij de federale politie. Het mandaat mag voortaan ook ingevuld worden door externen. Weliswaar onder strikte voorwaarden. Een belangrijke wijziging die binnenkort al zal worden toegepast. De huidige Directeur-generaal, Paul Putteman, gaat immers op 1 april met pensioen.
Om als DGR benoemd te kunnen worden, moet de externe kandidaat:
aan de vereiste leeftijdsvoorwaarden voldoen;
beantwoorden aan de profielvereisten van het mandaat DGR;
door de selectiecommissie geschikt bevonden zijn voor het ambt op basis van de profielvereisten;
over minstens 6 jaar managementervaring beschikken of minstens 10 jaar nuttige professionele ervaring.
Meer details over deze criteria volgen binnenkort in een uitvoeringsbesluit. Dat KB zal ook dieper ingaan op de regels m.b.t. de beëindiging van het mandaat.
De DGR die voor zijn benoeming geen politiecarrière had, wordt onderworpen aan de wetten en reglementen die het statuut vaststellen voor de leden van het Calog-kader. Let wel, op deze regel kunnen uitzonderingen worden vastgelegd in een KB.
 
Bron: Wet van 21 december 2018 tot wijziging van de wet van 26 april 2002 houdende de essentiële elementen van het statuut van de personeelsleden van de politiediensten en houdende diverse andere bepalingen met betrekking tot de politiediensten, BS 7 maart 2019.

Extra informatie: 
Koninklijk besluit van 20 juli 2015 houdende aanwijzing in het mandaat van Directeur-generaal van de Algemene directie van het Middelenbeheer en de Informatie van de Federale Politie, BS 31 juli 2015.