Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Politiecarrière niet meer vereist voor mandaat Directeur-generaal Middelenbeheer en Informatie (DGR)

Nieuws - 08/03/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vanaf 1 april 2019 is een carrière bij de politie geen vereiste meer om zich kandidaat te stellen voor het ambt van ‘Directeur-generaal Middelenbeheer en Informatie (DGR)’ bij de federale politie. Het mandaat mag voortaan ook ingevuld worden door externen. Weliswaar onder strikte voorwaarden. Een belangrijke wijziging die binnenkort al zal worden toegepast. De huidige Directeur-generaal, Paul Putteman, gaat immers op 1 april met pensioen.
Om als DGR benoemd te kunnen worden, moet de externe kandidaat:
aan de vereiste leeftijdsvoorwaarden voldoen;
beantwoorden aan de profielvereisten van het mandaat DGR;
door de selectiecommissie geschikt bevonden zijn voor het ambt op basis van de profielvereisten;
over minstens 6 jaar managementervaring beschikken of minstens 10 jaar nuttige professionele ervaring.
Meer details over deze criteria volgen binnenkort in een uitvoeringsbesluit. Dat KB zal ook dieper ingaan op de regels m.b.t. de beëindiging van het mandaat.
De DGR die voor zijn benoeming geen politiecarrière had, wordt onderworpen aan de wetten en reglementen die het statuut vaststellen voor de leden van het Calog-kader. Let wel, op deze regel kunnen uitzonderingen worden vastgelegd in een KB.
 
Bron: Wet van 21 december 2018 tot wijziging van de wet van 26 april 2002 houdende de essentiële elementen van het statuut van de personeelsleden van de politiediensten en houdende diverse andere bepalingen met betrekking tot de politiediensten, BS 7 maart 2019.

Extra informatie: 
Koninklijk besluit van 20 juli 2015 houdende aanwijzing in het mandaat van Directeur-generaal van de Algemene directie van het Middelenbeheer en de Informatie van de Federale Politie, BS 31 juli 2015.