Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Brussel: Projectoproep voor veiligheids- en preventieprojecten sluit af op 25 maart

Nieuws - 08/03/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


Het Brussels gewest trekt opnieuw een bedrag van 3 miljoen euro uit voor vzw’s die een project uitvoeren dat past in het GVPP of Globaal Veiligheids- en Preventieplan voor de periode 2017-2020. Ook vzw’s die al in 2018 een subsidie kregen, mogen volgens de jongste projectoproep meedingen voor een verlenging van hun project.
Net als de voorbije jaren moeten de nieuwe en te verlengen projecten kaderen in één van de 8 GVPP-thema’s. Maar Brussel verlegt wel de focus. Binnen het thema ‘Aantasting van de menselijke integriteit’ gaat de aandacht nu naar crisisopvang van minderjarige slachtoffers. Onder ‘Polarisering en radicalisering’ financiert Brussel studies over polarisering, extreem links en extreem rechts. En het thema ‘Drugs en verslavingen’ staat nu ook open voor projecten die de aankoop van drugs via het internet aan banden proberen te leggen en projecten die de gezondheidszorg verbeteren van personen zonder wettelijke verblijfplaats.
De andere thema’s bleven ongewijzigd: Mensenhandel en mensensmokkel; Mobiliteit en verkeersveiligheid; (Milieu en) overlast; Financiële criminaliteit en cybercriminaliteit; en Crisisbeheer en veerkracht.
De nieuwe projectoproep bevat heel wat extra informatie in de bijlage. Zoals: een lijst met selectiecriteria, een aanvraagformulier voor een nieuw project en een model voor de verlenging van een project uit 2018.
De verenigingen moeten hun aanvraagdossier op maandag 25 maart, om 12 uur ’s middags ten laatste, doormailen naar Brussel Preventie & Veiligheid, ProDev@bpc.brussels. Op datzelfde mailadres kunnen zij ook terecht met vragen.
Brussel Preventie & Veiligheid zal vóór 25 april 2019 bevestigen of het de aanvraag tot verlenging goedkeurt, en vóór 24 mei 2019, of het de nieuwe aanvraag subsidieert of niet.

Bron:  Globaal Veiligheids- en Preventieplan; Projectoproep (2019), BS 6 maart 2019.

Extra informatie:
Oproep 2018, BS 06/07/2018; Errata, BS 20/07/2018; en Errata, BS 01/08/ 2018.
- ‘Projectoproep’, Brussel Preventie & Veiligheid.