Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Autodelen in Brussels gewest: voertuigen mogen tijdens schoolvakanties een week lang op voorbehouden parkeerplaatsen blijven staan

Nieuws - 08/02/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Brusselse regering versoepelt het gebruik van de voorbehouden parkeerplaatsen voor autodelen. Voortaan mogen de voertuigen er tijdens schoolvakanties een hele week blijven staan. Het is dan immers minder druk, waardoor het niet nodig is om de normale maximumduur van 72 uur te hanteren. Maar omdat het carsharingsysteem nog in volle ontwikkeling is en de populariteit ervan jaar na jaar blijft toenemen, geldt de soepele regeling slechts tijdelijk: van 1 januari 2019 tot 1 januari 2023.

De komende 4 jaar mogen deelvoertuigen tijdens de officiële schoolvakanties in het secundair onderwijs van de Vlaamse en Franse Gemeenschap tot 168 uur lang geparkeerd blijven op een voorbehouden parkeerplaats voor autodelen in het Brussels gewest. Operatoren die de voertuigen binnen die 7 dagen niet zijn komen terughalen, riskeren hun erkenning te verliezen.

De versoepeling geldt zowel binnen algemene carsharingsysteem als binnen het freefloatingsysteem.

In werking:
retroactief, op 1 januari 2019;
in het Brussels gewest.

Bron:  Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 31 januari 2019 tot wijziging van het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 21 maart 2013 houdende de voorwaarden voor het gebruik van parkeerplaatsen door operatoren van gedeelde motorvoertuigen, BS 6 februari 2019.