Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Nieuw Europees kader voor handel in foltertuigen

Nieuws - 01/02/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben de regels voor de in- en export van foltertuigen in een nieuwe verordening gegoten. Er zijn geen inhoudelijke aanpassingen, maar wel heel wat formele wijzigingen.
Al jaar en dag geldt een Europees verbod op de in- en uitvoer van goederen die kunnen gebruikt worden voor de uitvoering van de doodstraf, folteringen of wrede bestraffingen, behalve voor tentoonstellingen in museums. De handel in goederen die ook een ander nut hebben, maar zouden kunnen gebruikt worden voor martelingen of de doodstraf, staat onder vergunning. De regels zijn vastgelegd in basisverordening 1236/2005. Die verordening werd echter sinds haar publicatie herhaaldelijk én ingrijpend gewijzigd. Om na te gaan wat precies wanneer en op welke manier van toepassing is, is momenteel heel wat zoekwerk vereist.
Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben dan ook beslist om de regels te codificeren in een nieuwe verordening. Zonder inhoudelijke aanpassingen, wel met heel wat formele wijzigingen die nodig zijn voor de codificatie.
Verordening 2019/125 is van toepassing vanaf 19 februari 2019, 20 dagen na publicatie in het Europees Publicatieblad. Ze is zoals elke Europese verordening verbindend in al haar onderdelen en rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Bron:  Verordening (EU) nr. 2019/125 van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de handel in bepaalde goederen die gebruikt zouden kunnen worden voor de doodstraf, foltering of andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing, Pb.L. 31 januari 2019, afl. L30/1.