Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Legitimatiebewijs voor inspecteurs Gegevensbeschermingsautoriteit

Nieuws - 17/01/2019
-
Auteur 
Ilse Vogelaere


De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft een eigen onderzoeksorgaan, de inspectiedienst. Zijn leden - de inspecteur-generaal en de inspecteurs - moeten bij hun onderzoeken een legitimatiebewijs kunnen voorleggen. Het model daarvan is nu vastgelegd.De Gegevensbeschermingsautoriteit ziet toe op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens. Haar inspectiedienst beschikt over ruime onderzoeksbevoegdheden. De inspecteurs kunnen onder meer personen identificeren en verhoren, een schriftelijke bevraging houden, onderzoeken ter plaatse uitvoeren, informaticasystemen raadplegen en gegevens daarvan kopiëren en goederen in beslag nemen of verzegelen. Het legitimatiebewijs heeft hier dus zijn belang. 

De inspecteurs kunnen optreden op vraag van het directiecomité of op vraag van de geschillenkamer van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Maar de inspectiedienst kan ook zelf beslissen om zaken te gaan onderzoeken. Namelijk wanneer het zelf ernstige aanwijzingen heeft van een praktijk die een inbreuk uitmaakt op de privacyregels.

Bron: Directiecomité van de Gegevensbeschermingsautoriteit - Legitimatiebewijs, BS 15 januari 2019

Extra informatie: Wet van 3 december 2017 tot oprichting van de Gegevensbeschermingsautoriteit (art. 63 e.v.)