Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Federale politie krijgt voorlopig geen extra budget voor schonere voertuigen

Nieuws - 15/01/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De federale politie krijgt voorlopig geen extra middelen voor de aankoop van schonere voertuigen. Ze moet zoeken naar vergroeningsmogelijkheden binnen het huidige budget. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

Hij maakte dat duidelijk in zijn antwoord op de vraag naar een oplossing voor de vervuilende politievoertuigen in Antwerpen en Brussel. Op dit moment worden daar immers een pak voertuigen ingezet (550 in Brussel en 250 in Antwerpen) die volgens de normen van de lage-emissiezones te vervuilend zijn. Om boetes te vermijden, werden de betrokken voertuigen op een witte lijst geplaatst. Maar er is nood aan een structurele oplossing.

Dat erkent ook minister De Crem. Hij geeft dan ook mee dat er volop gewerkt wordt aan een planning voor de vervanging van de voertuigen, maar dat voorlopig geen extra budget wordt uitgetrokken voor de aankoop van schonere voertuigen. Hij vraagt de federale politie te zoeken naar mogelijkheden binnen de huidige enveloppe.

Bron: vraag van de heer Emir Kir aan de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken over "de vervuilende politievoertuigen in Brussel en Antwerpen" (nr. 28043), behandeld in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken van 9 januari 2019, nr. COM1014.