Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Kader voor overstap luchthaveninspecteurs Brussels Airport Company naar ‘Directie Beveiliging’ federale politie

Nieuws - 10/01/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie bestaat voor een deel uit personeel van Brussels Airport Company (BAC). De federale regering verduidelijkt hoe de luchthaveninspecteurs zich precies kandidaat kunnen stellen voor overplaatsing naar het kader van de beveiligingsassistenten van politie en de manier waarop de selectieprocedure verloopt.
Die omvat meerdere belangrijke spelers. Met als eerste de minister van Binnenlandse Zaken. Hij bepaalt hoeveel vacante betrekkingen er worden opengesteld. Vervolgens is het de beurt aan de Directeur-generaal van de Algemene Directie van het Middelenbeheer en de informatie van de federale politie (DGR) om de uiterste indieningstermijn van de kandidaturen (minstens één maand) vast te leggen. Daarna is Brussels Airport Company zelf aan zet. BAC organiseert de oproep tot kandidaatstelling. Voor de selectieprocedure zelf, wordt teruggegrepen naar de RPPol.
Geselecteerde kandidaten worden benoemd tot statutair personeelslid van de federale politie, in de graad van beveiligingsassistent van politie. Ze zijn verplicht om de basisopleiding beveiligingsassistent te volgen, met uitzodering van de module die betrekking heeft op de rol en de opdrachten van de beveiligingsassistent in het kader van de beveiliging en bescherming van luchthaveninfrastructuren. Eens geslaagd, mogen ze hun nieuwe functie opnemen.
In werking: 21 december 2018 (zowel het KB van 7 december 2018 als artikel 8 van de wet van 12 november 2017)

Bron:  Koninklijk besluit van 7 december 2018 tot regeling van de overplaatsing van bepaalde personeelsleden van de naamloze vennootschap "Brussels Airport Company" belast met de functie van inspecteur bij de luchthaveninspectie naar het kader van de beveiligingsassistenten van politie van de federale politie, BS 21 december 2018.

Extra informatie: Wet van 12 november 2017 betreffende de beveiligingsassistenten en -agenten van politie en tot wijziging van sommige bepalingen met betrekking tot de politie, BS 27 november 2017.