Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Subsidies vanuit Vlaams Verkeersveiligheidsfonds op komst voor kleine ingrepen rond scholen

Nieuws - 10/01/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Gemeenten in Vlaanderen die investeren in kleine projecten om de verkeersveiligheid aan scholen te verbeteren, kunnen daar binnenkort extra subsidies voor krijgen, tot 25.000 euro per dossier. Binnen het Vlaams Verkeersveiligheidsfonds zal jaarlijks minstens 10 miljoen euro worden voorbehouden. Via het Vlaams Programmadecreet wordt alvast de vereiste juridische basis gecreëerd voor de subsidiering. Verdere details volgen later in een uitvoeringsbesluit.

Het is wel al duidelijk dat alleen kleine aanpassingen aan gemeente- of gewestwegen of kleinere structurele ingrepen aan de omliggende terreinen van de scholen die snel kunnen worden uitgevoerd, in aanmerking komen. Ingrepen die onder de GBC- (Gemeentelijke Begeleidingscommissie) en RMC-procedure (Regionale Mobiliteitscommissie) vallen, behoren niet tot het toepassingsgebied.

Alleen de uitvoering van de maatregelen en acties die beschreven zijn in het projectdossier, worden gesubsidieerd. De voorbereidende werkzaamheden, zoals de opmaak van het projectdossier en eventuele bijkomende studies, onderzoeken of analyses komen niet in aanmerking voor een subsidie.

De gemeenten zullen de regierol moeten opnemen, zowel voor de indiening van een subsidiedossier als voor de uitvoering van de kleine ingrepen.

In werking:
• 1 januari 2019
• Vlaams gewest

Bron: Decreet van 21 december 2018 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2019, BS 28 december 2018 (art. 13 en 70 PD 2019).

Zie ook: Decreet van 3 juli 2015 houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015, BS 15 juli 2015.