Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

België heeft voortaan twee erkende omkaderingsinstellingen voor begeleiding van veroordeelden alcoholslot

Nieuws - 26/11/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Ons land telt voortaan twee erkende omkaderinginstellingen voor de begeleiding van mensen die veroordeeld zijn tot ‘rijden met een alcoholslot’. Zeven jaar lang voldeed alleen Vias institute (het vroegere BIVV) aan de erkenningsvoorwaarden, maar sinds 7 september 2018 heeft ook ‘Psycho Medisch Advies’ uit Harelbeke een erkenning op zak als omkaderingsinstelling.
Wie veroordeeld is tot ‘rijden met een alcoholslot’ moet een omkaderingsprogramma volgen bij een ‘erkende omkaderingsinstelling’. Een verplichting zodat de betrokkene voldoende adequate begeleiding krijgt gedurende de hele periode van zijn veroordeling én een degelijke opleiding over het gebruik van het alcoholslot.

Zeven jaar lang kon men hiervoor alleen terecht bij Vias institute. Geen enkele andere instelling in ons land voldeed aan de strenge erkenningsvoorwaarden m.b.t. de inhoud van de opleiding, de kwalificatie van het personeel en de capaciteit van de begeleiding. Sinds 7 september 2018 is echter ook ‘Psycho Medisch Advies’ uit Harelbeke erkend als omkaderingsinstelling, en dat voor haar kantoren in Harelbeke, Anderlecht, Herentals en Izegem. Dat laat de FOD Mobiliteit weten via een bericht in het Belgisch Staatsblad van 22 november 2018. De informatie staat intussen ook op de website van de FOD.
We geven u voor de volledigheid het overzicht van alle erkende kantoren mee, zowel van Vias institute als Psycho Medisch Advies.

Bron:  Mobiliteit en Verkeersveiligheid. - Erkenning van omkaderingsinstellingen in het kader van het alcoholslot, BS 22 november 2018.