Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

1.647 flitspalen langs Belgische wegen

Nieuws - 10/10/2013
-
Auteur 
Tom Depla


Vlaanderen telt 1.326 flitspalen, in Wallonië staan er 230 en in het Brussels gewest 91. In totaal staan er dus 1.647 flitspalen langs alle wegen in ons land. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet op een parlementaire vraag.

Niet elke flitspaal bevat permanent een snelheidsradar. “Het Vlaams gewest heeft 1.326 flitspalen met 463 radars”, verduidelijkt Wathelet. “In het Waals gewest beschikt de federale politie over 20 flitspalen met 16 radars op de autosnelwegen. Bovendien beschikt Wallonië over 210 flitspalen op de gewest- en gemeentewegen, maar het aantal radars waarover zij beschikken heeft men mij niet kunnen meedelen. In het Brussels Hoofdstedelijk gewest zijn er momenteel 91 flitspalen met 34 radars.”

Over het aantal bemande camera’s waarover de federale en lokale politie beschikt, heeft de staatssecretaris geen gegevens kunnen krijgen.

(Bron: Parl. vraag nr. 5-9430 van 26 juni 2013, Louis Ide, Vr. & Antw. Senaat 2012-2013, 11 september 2013)