Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Legitimatiekaart voor fiscale fraudeambtenaren OGP/HPK

Nieuws - 22/09/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Sinds kort kunnen de ambtenaren van de fiscale administraties die bijstand leveren aan de multidisciplinaire onderzoeksteams (MOTEM’s) de hoedanigheid krijgen van Officier van Gerechtelijke politie, Hulpofficier van de Procureur de Konings. Wanneer ze optreden onder die OGP/HPK-hoedanigheid, dragen ze een legitimatiekaart om zich te identificeren. Federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft nu het model van de kaart vastgelegd.
Het kaartmodel bestaat in 3 versies, één voor elke landstaal. Op de kaart staan onder meer een pasfoto van de houder, de vermelding ‘Fiscaal ambtenaar, Officier van Gerechtelijke Politie, Hulpofficier van de Procureur des Konings en het logo van de FOD Financiën.
 
De voorzitter van het Directiecomité van de FOD Financiën zal de kaarten uitreiken aan de betrokken fiscale ambtenaren. De houders sturen de kaart terug wanneer die beschadigd is of wordt teruggevonden na hernieuwing, maar ook wanneer er gegevens gewijzigd zijn, de foto niet meer voldoende gelijkend is of wanneer ze stoppen met het ambt van Officier van Gerechtelijke Politie. Verlies, diefstal of vernietiging van de kaart moet meteen aan de voorzitter worden gemeld.
In werking: 16 september 2022.

Bron:  17 AUGUSTUS 2022. - Ministerieel besluit betreffende de legitimatiekaart van de ambtenaren van de fiscale administraties die bijstand leveren aan de multidisciplinaire onderzoeksteams,BS 16 september 2022, bl. 67456.