Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Eerste KB voor fusie politiezones Lermes en Binche-Anderlues

Nieuws - 05/07/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Op 1 januari 2023 fusioneren de politiezones Lermes (PZ 5333 - Lobbes, Erquelinnes, Merbes-le-Château en Estinnes) en Binche-Anderlues (PZ 5332 – Binche, Anderlues). In de praktijk zijn intussen al verschillende stappen gezet om vorm te geven aan deze allereerste samensmelting van politiezones op Waals grondgebied. En ook op papier vordert de procedure. Want op 30 juni 2022 verscheen het KB met het werkgebied van de nieuwe zone ‘Binche/Anderlues/ Erquelinnes/Estinnes/Merbes-le-Château/ Lobbes’ in het Belgisch Staatsblad.
De federale regering wijzigt meer concreet de zone-indeling van de provincie Henegouwen in het KB van 28 april 2000. Net zoals de bestaande zones Lermes en Binche-Anderlues valt ook de nieuwe zone ‘Binche/Anderlues/ Erquelinnes/Estinnes/Merbes-le-Château/ Lobbes’ binnen het gerechtelijk arrondissement Charleroi.
Op de dag dat de nieuwe zone wordt ingesteld, zullen de huidige zones verdwijnen uit het KB van 28 april 2000. Maar het besluit maakt het voor de betrokken gemeenten onder meer ook mogelijk om de nieuwe politieraadsleden te verkiezen. Op termijn volgt dan een tweede KB met de indeplaatsstelling van de nieuwe zone.

Bron:  5 MEI 2022. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 april 2000 houdende de indeling van het grondgebied van de provincie Henegouwen in politiezones,BS 30 juni 2022, bl. 53753.