Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Nieuw betaalplatform voor verkeersboetes vanaf 26 oktober

Nieuws - 02/11/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Verkeersovertreders die hun verkeersboete online willen betalen, doen dat vanaf 26 oktober 2021 via www.justonweb.be/fines. En dus niet meer via de websites www.verkeersboetes.be, www.amendesroutieres.be, www.verkehrsstrafen.be of www.trafficfines.be.
Justitieminister Vincent Van Quickenborne schrapt die oude platformen in het ‘MB betaling verkeersboeten met bankkaart van 1 juli 2017’ en vervangt ze door het nieuwe adres www.justonweb.be/fines. Wie toch nog verkeerdelijk het oude kanaal gebruikt, wordt automatisch doorverwezen naar het nieuwe platform.
Overtreders kunnen via www.justonweb.be/fines hun boete betalen, hun betaling nakijken, een ongeldige betaling corrigeren, hun boete digitaal betwisten, een beroep indienen, een overzicht opvragen van de boetes gelinkt aan hun Rijksregisternummer, een kopie raadplegen van hun pv of boete en de geschiedenis van hun dossier raadplegen. Inloggen kan via een digitale sleutel (eID, itsme,…) Ook ondernemingen kunnen zich aanmelden via een digitale sleutel. Ze moeten dan wel eerst (eenmalig) de rol “verkeersboetes” of "strafrechtelijke overtredingen" aanmaken via Mijn eGov.
In werking: 26 oktober 2021

Bron:  26 OKTOBER 2021. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 1 juli 2017 ter uitvoering van het koninklijk besluit van 19 april 2014 betreffende de inning en de consignatie van een som bij de vaststelling van de overtredingen inzake het wegverkeer wat de betaling met bank- of kredietkaart op het internet betreft,BS 28 oktober 2021, bl. 110453.

Extra informatie:
- Geraakte artikels
- MB betaling verkeersboeten met bankkaart, art. 2