Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: details over uitgebreide toepassing Covid Safe Ticket in Brussels gewest

Nieuws - 19/10/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Sinds 15 oktober 2021 is een Covid Safe Ticket (CST) verplicht om toegang te krijgen tot bepaalde evenementen of plaatsen in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. Het gaat om cafés, restaurants, sport- en fitnessclubs, handelsbeurzen, congressen, plaatsen die tot de recreatieve sector behoren en residentiële zorginstellingen voor kwetsbare personen. De Brusselse wetgever gaf dit uitgebreide gebruik van het CST vorm via een Kaderordonnantie van 14 oktober 2021. Maar voor de concrete uitvoering ervan was nog een besluit nodig van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Het College moest in dat besluit immers precies vaststellen voor welke evenementen en voorzieningen de toegang van bezoekers onderworpen is aan het gebruik van een Covid Safe Ticket. Dat besluit is op 15 oktober in een tweede editie van het Belgisch Staatsblad verschenen.
Het College verplicht vanaf 15 oktober een CST voor bezoekers van evenementen vanaf 50 personen binnen en 200 personen buiten. In de horeca moeten bezoekers een CST hebben wanneer ze binnen plaatsnemen (al gelden hierop uitzonderingen, vb. voor sociale restaurants en voedselhulpdiensten). In sport- en fitnesscentra is een CST verplicht voor binnensporten en voor buitensporten vanaf 200 personen, voor handelsbeurzen en congressen is dat vanaf 50 personen binnen en 200 personen buiten. Voor voorzieningen die behoren tot de culturele, feestelijke en recreatieve sector moeten bezoekers een CST tonen vanaf 50 personen. En ook in residentiële zorginstellingen voor kwetsbare personen hebben bezoekers een CST nodig.
Vanaf 1 november is een CST op basis van het besluit ook verplicht op massa-evenementen, proef- en pilootprojecten en in dancings en discotheken. Vanaf die datum kan een CST immers niet meer worden gebruikt TENZIJ op basis van een decreet of ordonnantie van een gefedereerde entiteit. Voor het Brussels Hoofdstedelijk gewest is dat dus de Kaderordonnantie van 14 oktober 2021.
Het besluit treedt in werking op 15 oktober 2021 en treedt (grotendeels) buiten werking op 14 januari 2022.

Bron:  15 OKTOBER 2021. - Besluit van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie tot uitvoering van de ordonnantie van 14 oktober 2021 betreffende de uitbreiding van het COVID Safe Ticket in geval van noodzakelijkheid voortvloeiend uit een specifieke epidemiologische situatie,BS 15 oktober 2021, bl. 107603.