Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaamse regering voert tijdelijke vrijstelling van omgevingsvergunning in voor horecaterrassen tot eind maart 2022

Nieuws - 28/04/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De tijdelijke vrijstelling van omgevingsvergunning voor horecaterrassen tot eind maart 2022, is door de Vlaamse regering vastgelegd bij besluit. Het doel is om de heropstart van horeca in de coronacrisis te vergemakkelijken. De tijdelijke regeling geldt onder strikte voorwaarden en de terrasconstructies moeten opnieuw verwijderd worden vóór 1 mei 2022.
De Vlaamse regering vroeg op 2 april 2021 om voor horecaterrassen een tijdelijke vrijstelling van omgevingsvergunning in te voeren. Daarmee komt er een nieuw hoofdstuk bij in het zogenaamde Vrijstellingenbesluit.
De regering beseft dat de heropstart van de horeca in de coronacrisis aan strenge voorwaarden zal worden onderworpen. Ze wil dan ook met deze tijdelijke vrijstelling van omgevingsvergunning de horeca-uitbaters rendabel laten werken en hen tegelijkertijd aan veiligheidsprotocollen laten voldoen.
Voor gesloten of overdekte terrassen of terrasconstructies bij bestaande horecazaken is tot 31 maart 2022 geen omgevingsvergunning nodig, indien:
de terrasconstructie geplaatst wordt binnen een straal van dertig meter van het hoofdgebouw van de horecazaak;
er geen bijkomende verharding aangelegd wordt, met uitzondering van de (strikt noodzakelijke toegang tot) de terrasconstructie zelf; en
er daardoor geen ontbossing, wijziging van vegetatie of kleine landschapselementen, aanmerkelijke reliëfwijziging of een wijziging van waterlichamen plaatsvindt.
De terrasconstructies en de strikt noodzakelijke toegang ervan moeten verwijderd worden vóór 1 mei 2022, tenzij:
de plaatsing ondertussen vergund is; of
er beroep kan gedaan worden op een andere bepaling van het Vrijstellingenbesluit.
Inwerkingtreding: 3 mei 2021.

Bron:  2 APRIL 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 juli 2010 tot bepaling van stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is, wat betreft een tijdelijke regeling voor terrassen voor de horeca in het kader van het coronavirus,BS 23 april 2021.