Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Competentieontwikkelingstoelage telt mee voor pensioen van CALog-personeel

Nieuws - 18/02/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Voortaan telt voor de berekening van het pensioen van het administratief en logistiek kader van de politiediensten (CALog-statuut) ook de competentieontwikkelingstoelage mee. Het gaat om alle toelagen die ontvangen zijn vanaf 1 januari 2007.
Om het pensioen te berekenen van het administratief en logistiek politiepersoneel wordt ook rekening gehouden met een aantal weddebijslagen. Die lijst van weddebijslagen wordt nu uitgebreid met de competentieontwikkelingstoelage. Om een competentieontwikkelingstoelage te krijgen moet je als CALog-personeelslid een gecertificeerde opleiding positief hebben afgerond. Wie die toelage ontvangt, zal zijn pensioen ook daarop berekend krijgen.
Het plan bestond al lang om de toelage te laten meetellen, aangezien de bijdragen voor de pensioendienst al van de toelage werden afgehouden sinds 2007. Alleen bleef de nodige regelgeving uit om de lijst te updaten. Daarom werkt het koninklijk besluit terug tot op 1 januari 2007. Alle toelagen die sindsdien zijn verkregen tellen mee, omdat de toelage sinds toen al verminderd werd met een persoonlijke bijdrage van 7,5%.
Inwerkingtreding: 1 januari 2007

Bron:  2 FEBRUARI 2021. - Koninklijk besluit betreffende het in aanmerking nemen, bij de berekening van het pensioen, van de competentieontwikkelingstoelage toegekend aan de personeelsleden van het administratief en logistiek kader van de politiediensten,BS 15 februari 2021, p. 14806.