Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19 Vlaams gewest: rijopleidingen en rijexamens opgestart voor bepaalde categorieën

Nieuws - 21/01/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Vanaf 12 januari 2021 starten de praktische rijopleidingen en praktische examens voor rijbewijzen B, B+E en G weer op in Vlaanderen. Ook de terugkommomenten kunnen weer doorgaan. Daarmee speelt de Vlaamse regering in op de mogelijke geleidelijke heropening van alle sectoren door de vaccinatiecampagne. De mobiliteit en de logistieke bevoorrading moeten immers verzekerd blijven.
Rijbewijs professioneel noodzakelijk
Door de sluiting van de examen- en opleidingscentra door Covid-19 lopen de wachttijden op voor wie een rijbewijs wil halen of opnieuw moet halen. Nochtans is een rijbewijs voor sommige mensen professioneel noodzakelijk.
Daarom starten voor categorieën B, B+E en G vanaf 12 januari weer op:
de praktische examens;
de praktische herstelexamens;
de terugkommomenten, met een maximum 24 deelnemers;
de praktische rijopleidingen.
Ook de opleidingen om instructeur te worden kunnen weer opstarten vanaf 12 januari 2021.
Theorie en praktijk
De theorielessen, theoretische examens en theoretische herstelexamens waren al opgestart vanaf 14 december 2020. Op dezelfde datum waren ook de praktische examens voor de rijbewijscategorieën AM, A1, A2, A, C1, C, C1+E, C+E, D1, D1+E, D en D+E opgestart.
Vanaf 12 januari kan iedereen dus verdergaan met zijn traject voor een rijbewijs. Zo kunnen de rijscholen en examencentra hun wachtlijsten wegwerken.
Eerder al werd de geldigheidsdatum voor voorlopige rijbewijzen en de deadline voor het terugkommoment opgeschoven naar 30 september 2021.
In werking: 12 januari 2021.

Bron:  12 JANUARI 2021. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende noodmaatregelen inzake mobiliteit en openbare werken,BS 19 januari 2021.